HABERLER>POLİTİKA
6 Şubat 2019 Çarşamba - 09:12

Zeybekci'den 'beton' çıkışı: İzmir, İstanbul olmayacak!

İzmirli Başkanlar, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi ağırlayarak hem kent ile ilgili proje önerilerini sundular, hem de Zeybekci’den İzmir ile ilgili düşüncelerini ve projelerini dinlediler. İzmir'in İstanbul'a benzememesi sorusuna yanıt veren Zeybekci, "Bir santimetrekare yapı yoğunluk artışına dahi izin vermeyeceğiz. Yol haritasını birlikte çizeceğiz, hikayeyi beraber yazacağız. Sivil toplum kuruluşları da İzmir’in hafızası, takipçisi olarak bu işlerin denetimini sağlayacak” dedi.

Zeybekci den  beton  çıkışı: İzmir, İstanbul olmayacak!

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya İzmirli Başkanlar büyük ilgi gösterirken, toplantının açılış konuşmasını EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptı. Toplantıda başkanlar yenilebilir enerji, Körfez derinleştirmesi ve temizliği, spor kulüpleri ve spor ekonomisi, otopark, ulaşım, genç işsizlik, kente göç sorunlarını dile getirdiler.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Zeybekci’yi uzun yıllardır tanıdıklarını iş dünyasının içinden bir isim olduğuna işaret ederek, seçilmesi halinde İzmir’e önemli projeler kazandıracağına inandığını söyleyerek başarılar diledi. Toplantıda Zeybekci’nin İzmir ile ilgili düşüncelerini ve projelerini öğrendiklerini anlatan Yorgancılar, İzmir’in her alanda büyük bir potansiyeli olduğunu, kentte belediye başkanlığı yapacak isimlerden bu potansiyeli harekete geçirerek İzmir’i daha iyi noktalara taşımasını beklediklerini söyledi.

ZEYBEKCİ’YE BAŞARILAR
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam da Nihat Zeybekci ile Parlamento’da birlikte görev yaptıklarını ve o süreçte başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Zeybekci’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nın İzmir’e kazanç olduğunu belirten Susam, kararı İzmir halkının vereceğine işaret ederek kendisine bu yarışta başarılar dilediğini kaydetti.

 “İZMİR GÖZARDI EDİLMİŞ”
Toplantıda iş insanlarını tek tek dinleyen Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bütün soruları yanıtladı. Zeybekci, İzmir’in göz ardı edilmiş bir halinin bulunduğunu, bunu eleştirmek için değil tespit için anlattığını söyledi.

“AKILLI ŞEHİR İZMİR”
Projeleri hakkında bilgi veren Zeybekci, “Akıllı Şehir İzmir” uygulamasını hayata geçirerek, tüm belediyecilik hizmetlerinin dijital ortamdan yapılmasını, takip edilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Zeybekci, “Evrak, ruhsat işleri dahil tüm belediye işlemleri dijital ortama taşınacak. Su şebekesindeki yoğunluğun ya da kaçağın da, ulaşımın da takibini bu akıllı sistemden yapabileceğiz. Bizim yönetim anlayışımız, dikte eden değil danışan belediyecilik olacak. Şehri birlikte yönetme hedefindeyiz. İzmir’le bir hikaye yazmak için yola çıktık” dedi.

“İZMİR’İN 21. YÜZYIL HİKAYESİNİ YAZMALIYIZ”
Yöneltilen bir soru üzerine, İzmir’in İstanbul’a benzemesine müsaade etmeyecekleri cevabını veren Zeybekci, “Bir santimetrekare yapı yoğunluk artışına dahi izin vermeyeceğiz. Yol haritasını birlikte çizeceğiz, hikayeyi beraber yazacağız. Sivil toplum kuruluşları da İzmir’in hafızası, takipçisi olarak bu işlerin denetimini sağlayacak” diye konuştu. STK"ların tarafsız olmadığını, üyeleriyle birlikte şehrin menfaatlerini gözetmek zorunda olduğunu ifade eden Zeybekci, İzmir'in 21. yüzyıl hikayesini yazmaya dahil olmalarını istedi.

 
Bornova'da Mars'a yolculuk
 
Yerli kaynaklardan elektrik üretimi yüzde 60'a yükseldi
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
My 6 Şubat 2019 Çarşamba 20:17

ÌSTANBULU YILLARDIR SÌZ BETONA GÖMDÜNÜZ. NEREDEYSE CHP YAPTI DÌYECEKTE ÌZMÌR'LİLERİN APTAL OLMADIĞINI ÌYÌ BÌLÌYOR BÌZÌ SEÇÌN HER ŞEY ÌYÌ OLACAK DEMEZLERMÌ SANKİ ÜLKEYÌ 17 YILDIR BAŞKA PARTÌ YÖNETİYOR.

Yorumu oyla      11      5  
cesaret 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:03

Bir seferlik sadece bir seferlik yürekli olup gerçeği söyleyin sayın Zeybekçi! Satacak bir şey kalmadı, poşetten bile medet umuyoruz, kimsede kredimiz kalmadı, devlet bankalarının içini boşalttık, sırada işbankasıyla İzmir belediyesi var boşaltamadığımız demek çok mu zor? Neden saklıyorsunuz gerçek amacınızı? Belediyenin kredi notundan faydalanıp sizi ayakta tutan mütahitleri beslemek istediğinizi neden saklıyorsunuz? Bir kereliğine delikanlı olun yahu!

Yorumu oyla      13      5  
11.43 e 6 Şubat 2019 Çarşamba 17:02

Izmir'in yüzde 63 ü gecekondu demiş. Bir kere onlar gecekondu değil kacak inşaat. En son çıkan imar barışı adı altında imar affından sonra kaçak bina inşaatları tam gaz devam ediyor.Dün geçtiğim Çiğli Maltepe'de 3 katlı imarlı binaların üzerine 2 şer kat fazladan çıkılmış durumda olduğunu gördüm.

Yorumu oyla      15      5  
Bülent ışık 6 Şubat 2019 Çarşamba 16:57

Mavişehir'de 34 katlı gökdelenlerin yalnızca 1 tanesinin inşaatı devam ediyor. Sırada 5 tane daha var sırasını bekleyen.01 Adana 'nın yanına yapılan şantiye binaları neyin habercisi .

Yorumu oyla      15      5  
İzmir ce 6 Şubat 2019 Çarşamba 16:39

Siz ülke ekonomisini inşaata bağladınız. Sayın Zeybekci bu sözlere genel başkanınız ve müteahhit dostlarınız kızar sonra. Neredeyse inşaat ya Resulu Allah diyecek konuma geldiniz neyin İzmire sözü

Yorumu oyla      13      5  
TC misafir 6 Şubat 2019 Çarşamba 15:08

11:43'te yorum yapan arkadaşım, belediye başkanı seçeceğiz devlete yetki oylaması yapmayacağız. 17 yıldır kentsel dönüşüm yetkisi yokmuydu devletin? Cahil cahil konuşup daha fazla rezil olmayın. Ruhsatsız yapılaşmayı da eleştirmişsin ama o yapılar artık ruhsatlı, imar barışı çıkardınız ne çabuk unuttunuz.

Yorumu oyla      15      5  
Volkan 6 Şubat 2019 Çarşamba 15:08

Mavısehırdekı arazılerı ıhalesız mıllete kufreden cengız ınsaata veren zıhnıyet ızmr ıstanbul gıbı olayacakmı dıyor. Ne kadar trajıkomık ya

Yorumu oyla      15      5  
İSTANBUL'DA SORUN MU VAR 6 Şubat 2019 Çarşamba 14:47

İSTANBUL'DA SORUN MU VAR? yoksa sen istanbul üzerinden ak partiyi mi eleştirmeye kalkıyorsun zeybekçi! seni kim oraya getirdi unutma!

Yorumu oyla      14      5  
Burhan 6 Şubat 2019 Çarşamba 13:51

AKP Trolleri Yok Yere Oranızı Buranızı Hiç Zorlamayın: İZMİR'DE SİZ KANACAK ENAYİLER YOK!

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 6 Şubat 2019 Çarşamba 13:37

İzmir'in sorunları var, bunlar ancak devletin imkanları ile olur diyen arkadaşım; 16 yıldır devleti yöneten ben miyim? Hükümet metro yaptı da yapmayın diyen mi oldu ? Alay mı ediyorsun ? Beğenmediğin belediye metro-travmay-kentsel dönüşüm ... yaparken hükümet bunların hiçbirini yapmadı. Otogar metrosu yıllardır bakanlık tarafından yapılmayı bekliyor. Yapan oldu da engel olan mı oldu ?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter’den Pakdemirli’ye destek çağrısı
7-10 Şubat tarihlerinde Tarım ve Hayvancılık Fuarı AGROEXPO’ya ev sahipliği ...
Su altındaki Torbalı meclis gündeminde
İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sağanak yağışlar kentte hayatı ...
O bakanlıkların kadroları arttırıldı
Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik ...
 
İzmir-Selanik feribotunda düğüm çözülüyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ...
Mehmet KARABEL yazdı... Allah insanı nasıl çarpar?
Mehmet KARABEL yazdı... Allah insanı nasıl çarpar?
Eren Erdem açlık grevini sona erdirdi
Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde açlık grevine başlayan eski CHP ...
 
İzmir'de gündem 'Allah çarpar'... Skandal sözlere CHP'den çok sert tepki!
31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Millet ittifakı olarak ...
Yaşar Okuyan CHP'ye katıldı
Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan deneyimli ...
Kılıçdaroğlu açıkladı: O teklifi meclise sunacağız
Son dönemdeki fiyat artışları üzerinden hükümete yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva